Лекари объркаха симптомите на рядък рак при 15-годишна британка за бременност

...
Лекари объркаха симптомите на рядък рак при 15-годишна британка за бременност
Коментари Харесай

Лекари обвиниха 15-годишна в лъжа, а истината за състоянието ѝ се оказа зловеща

Лекари объркаха симптомите на необичаен рак при 15-годишна британка за бременност и я упрекнаха в неистина, съобщава Metro.

В началото на 2019 година Халей Полард почнала да страдала от непрекъсната отмалялост, болки в гърба и затруднено уриниране. Освен това стартира бързо да отслабва.

За болките в гърба няколко пъти потърсила помощ от персоналния си доктор, който й споделил, че или има ишиас, или зараза на пикочните пътища.

" Отслабнах доста, бях непрекъснато изтощена, не можех да отида до тоалетната и имах непрекъснато главоболия и отмалялост. Болката в гърба ми беше толкоз ужасна, че не можех да седнал съм, да лежа или да вървя ", признава тийнейджърката. 



Когато след няколко седмици майка й я завела на обзор в болничното заведение, лекарите й създали проучвания на урината и кръвта и оповестили, че е бременна в последния месец.

" Знаех, че не съм бременна. Бях единствено на 15 и разбирах, че това е невероятно ", споделя Халей.

Въпреки че медиците опитали да обвинят момичето в неистина и го призовали да признае, че води полов живот, майка му настойчиво настоявала за ултразвук.

" Мислеха, че неистина или отхвърлям. За благополучие, майка ми ми вярваше от самото начало ", прибавя тя.

" Лицето на здравната сестра, която направи ултразвука, се промени пред очите ни. Тя не ни сподели нищо ", спомня си още британката.

Прегледът и спомагателните проби разкрили, че момичето има рак на яйчниците в финален етап с множество метастази в белите дробове. 

" Беше четвърти етап и се беше популяризирал в белите ми дробове. Имах 42 тумора в белите дробове и 13 на 20 см. израстък на яйчника. Бях в цялостен потрес. Никога не съм подозирала, че имам рак. И до ден сегашен е по този начин ", споделя тя.

На Халей неотложно й била направена интервенция за премахване на левия яйчник, а по-късно преминала четири курса химиотерапия.

" Най-трудното затруднение, което в миналото е трябвало да преодолея, беше загубата на последната част от детството ми. Бях единствено на петнайсет ", споделя още британката.

Тя признава, че е претърпяла доста тежко косопада и другите промени във външния си тип, провокирани от лекуването, само че през цялото време е получавала мощна поддръжка от страна на фамилията и приятелите си.

Полард прекарала осем месеца в клиника. През септември 2019 година била изписана и от този момент болестта й е в ремисия. 

Сега британката се пробва да опише на колкото се може повече хора за своя опит, с цел да помогне на дами, изпаднали в същата обстановка.

" Винаги се вслушвайте в себе си. Ако усетите, че нещо не е наред, не се успокоявайте, до момента в който не получите всички отговори, от които се нуждаете ", поучава тя. 

Ракът на яйчниците се среща извънредно рядко при подрастващи. В същото време при някои от формите му в организма стартира да се създава човешки хорионгонадотропин – хормон, който участва единствено в кръвта и урината на бременните, написа jenata.blitz.

Точно затова болните дами имат подправен позитивен резултат при тестванията за бременност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР